Bastien in Bastiena

Wolfgang Amadeus MozartOperno predstavo Bastien in Bastiena je skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart napisal že pri dvanajstih letih in zanjo uporabil zgodbo o ljubosumju sprtih zaljubljencev, v kateri je polno zabavnih zapletov, živahne glasbe, hudomušnih napevov in pravih čarovnij. Otroci s pomočjo čarovnika Kolasa na interaktiven in zabaven način spoznajo življenje skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. S pomočjo čarovnije popelje čarovnik Kolas otroke v prečudoviti svet opere Bastien in Bastiena.


Zaljubljena pastirica in pastirček Bastiena in Bastien se spreta, ko se bogata kraljična zaljubi v Bastiena. Tega je premamilo bogastvo, zato se je preselil na kraljičnin grad. Kljub razkošnemu življenju in velikemu bogastvu pa se Bastien strašno dolgočasi, uboga Bastiena pa se utaplja v solzah. V obupu se zateče k čarovniku Kolasu, ki med sovaščani uživa veliko zaupanje in spoštovanje. Čarovnik Kolas se odloči, da jima bo pomagal in s pomočjo neverjetnih čarovnij in njegovih pametnih nasvetov se Bastien in Bastiena spet zaljubita, Bastien pa je bogatejši za spoznanje, da denar ne prinaša sreče …
Nastopajo:

Bastiena: Nataša Zupan
Bastien: Edvard Strah
Čarovnik Kolas: Matej Rotovnik
Pianistka: Marko Petrušič

Glasba: Wolfgang Amadeus Mozart

Scenarij in Režija: Henrik Neubauer
Scenografija: Ksenija Konvalinka
Izvršni producent: Matej Rotovnik
Producent: Čarobna dežela


Predstava traja 45 minut.

Predstavo je podprlo Ministrstvo za kulturo


Moč lepote opere in baleta v čarobni magičnosti učenja s čarovnijo

Povzeto po recenziji:

...

Ujeta čarobnost trenutka z mlado publiko

Čarovnik, otrokom tako domač, postavi most med otožno zgodbo, 'hecnim' petjem in otroki, katerih čustva kar poskakujejo od veselja, ko so nagovorjena s toliko strani. Ozadje piana, nenavadno petje, čarovniška igrivost, napetost v pričakovanju srečnega konca … vabijo otroke, da prisluhnejo z vso svojo bitjo. To, da se sami znajdejo v središču dogajanja, skozi spretno čarovnikovo interakcijo z njimi, je pika na I, je tisto nekaj kar ponudi malemu poslušalcu, poslušalki, da dovoli in zmore opero vzeti za del svojega sveta… VEČ...ga. Olja Štaleker Pleš,
Svetovalka na Centru za krepitev jaz.za, abs. SFU Dunaj, edukantka iz specializacije geštalt terapije na Gita institutu.
© 2011 - 2020 Carobna dežela
Kontakt: info@carobnadezela.si; 051 375-300
Otroške predstave, otroci, predstave za otroke, zabava, rojstni dan, najem, prostor, igralnica, carovnik, caranje, carodej, carovec, nastop, božicek, dedek mraz, miklavž, darila, podelitev daril, igranje, slavljenec, Matej, predstave, opera, operne predstave, otroške operne predstave, janko in metka, bastien in bastiena, mala vodna vila, mala morska deklica, cankarjev dom, carobna igralnica, carobna dežela, carobni grad, praznovanje, nepozabno, doživetje, darila, okrasitev, okraševanje, baloni zavijanje z baloni, živali z baloni, dekoracija, vrtci, šole, ucenci, dijaki, malcki, igrala, podjetja, obdaritev otrok, kako organizirati zabavo, za starše, popust, kulturni bazar, ponudba, gostovanje, Ljubljana, Maribor, Nova gorica, Celje, Novo mesto, razprodane predstave, organizacija dogodkov, dogodki, organiziranje, prireditev, priložnost, paket, brezplacno, novo leto, božic, december, november, cankarjev dom, narodni dom, gledališce, dvorana, triada, pedagoško usmerjene, vzgojno, ucenje.