Janko in Metka

Engelbert Humperdinck


Pravijo, da ni otroka, ki ne bi prebral slavne pravljice o Janku in Metki, ki sta jo napisala brata Grimm. Žal pa to ne velja za zelo lepo glasbeno priredbo iste pravljice, ki jo je napisal skladatelj, operni dirigent, lektor in glasbeni kritik Engelbert Humperdinck (1854-1921). Njegova sestra Adelheid je leta 1891 svojim otrokom napisala nekaj pesmic na temo pravljice o Janku in Metki. Besedila so bili Humperdincku tako všeč, da jih je najprej uglasbil, nato pa iz pravljice naredil pravo opero. Prelepo in nesmrtno, skoraj tri ure dolgo Humperdinckovo pravljično opero, smo priredili in jo zgostili v 45 minutno zabavno in poučno operno predstavo, ki je primerna za otroke do dvanajstega leta starosti in seveda za vse druge, ki jih zanima operna umetnost. Ohranjena je rdeča nit zgodbe, okrajšani so le zborovski in baletni deli ter glasbeni vložki staršev Janka in Metke. Otroci lahko s svojimi predlogi, vprašanji in odgovori vseskozi interaktivno sodelujejo s pripovedovalcem v predstavi, ter s pomočjo klavirja, petja, prelepih kostumov in scene spoznajo zgodbo o Janku in Metki tudi v glasbeni izvedbi.

Operno uspešnico Čarobne dežele smo zaradi velikega povpraševanja ponovno obnovili z novo kostumografijo, scenografijo in režijo.
Nastopajo:

Glasba: Engelbert Humperdinck

Izvršni producent: Matej Rotovnik
Produkcija: Čarobna dežela


Metka: Martina Burger
Janko: Nataša Zupan
Čarovnik: Matej Rotovnik
Palček Zaspanček: Rebeka Škrjanc
Pianistka: Marko Petrušič
© 2011 - 2020 Carobna dežela
Kontakt: info@carobnadezela.si; 051 375-300
Otroške predstave, otroci, predstave za otroke, zabava, rojstni dan, najem, prostor, igralnica, carovnik, caranje, carodej, carovec, nastop, božicek, dedek mraz, miklavž, darila, podelitev daril, igranje, slavljenec, Matej, predstave, opera, operne predstave, otroške operne predstave, janko in metka, bastien in bastiena, mala vodna vila, mala morska deklica, cankarjev dom, carobna igralnica, carobna dežela, carobni grad, praznovanje, nepozabno, doživetje, darila, okrasitev, okraševanje, baloni zavijanje z baloni, živali z baloni, dekoracija, vrtci, šole, ucenci, dijaki, malcki, igrala, podjetja, obdaritev otrok, kako organizirati zabavo, za starše, popust, kulturni bazar, ponudba, gostovanje, Ljubljana, Maribor, Nova gorica, Celje, Novo mesto, razprodane predstave, organizacija dogodkov, dogodki, organiziranje, prireditev, priložnost, paket, brezplacno, novo leto, božic, december, november, cankarjev dom, narodni dom, gledališce, dvorana, triada, pedagoško usmerjene, vzgojno, ucenje.