Recenzija: Vesna Sivec Poljanšek
PREDSTAVA PEPELEKA


Čisti užitek!

Kako prikazati najmlajšim, da je baletna predstava v resnici nekaj čarobnega in osupljivega?
In kako ob tem navdušiti tudi odrasle, sploh tiste, ki so že marsikaj videli?

Čarobna dežela pozna odgovora na obe vprašanji in najbolje ve, kako se streže zahtevnim gledalcem vseh starosti!

Baletna pravljica Pepelka je, denimo, odličen dokaz za to! Otroci, prevzeti od nežne glasbe in očarani nad imenitnimi plesnimi točkami, ki jih izvajajo mladi baletni plesalci, zlahka sledijo zgodbi, vzeti iz vsem poznane, klasične baletne predstave o Pepelki. A ustvarjalci Čarobne dežele so šli še korak dlje: klasično pravljico so vzeli zgolj za okvir, v katerega so vpeli umetniško doživetje, stkano iz baletnih vložkov, mu dodali tudi izobraževalni pomen z nekaterimi resničnimi zgodovinskimi dejstvi in za povrh vse skupaj posuli s ščepcem magije, za katerega poskrbi imenitni čarovniški mojster Matej Rotovnik.

Vse skupaj je prepleteno in dovršeno povezano v celoto, da interaktivna predstava na koncu prepriča tako odrasle – tudi tiste, ki se v preteklosti morda niso navduševali nad baletom –, kot njihov podmladek, ki celotno dogajanje na odru spremlja predano in z velikim navdušenjem.

Čarobna dežela s svojimi predstavami popolnoma upraviči svoje ime: stvaritve njenih ustvarjalcev so namreč tako čarobne, da na koncu ne pustijo nikogar ravnodušnega. Nasprotno; mnoge že en sam ogled njihove predstave prepriča, da se bodo znova vrnili v deželo tisočerih čarobnosti, stkanih iz različnih vej umetnosti!

Vesna Sivec Poljanšek,
novinarka
© 2011 - 2020 Carobna dežela
Kontakt: info@carobnadezela.si; 051 375-300
Otroške predstave, otroci, predstave za otroke, zabava, rojstni dan, najem, prostor, igralnica, carovnik, caranje, carodej, carovec, nastop, božicek, dedek mraz, miklavž, darila, podelitev daril, igranje, slavljenec, Matej, predstave, opera, operne predstave, otroške operne predstave, janko in metka, bastien in bastiena, mala vodna vila, mala morska deklica, cankarjev dom, carobna igralnica, carobna dežela, carobni grad, praznovanje, nepozabno, doživetje, darila, okrasitev, okraševanje, baloni zavijanje z baloni, živali z baloni, dekoracija, vrtci, šole, ucenci, dijaki, malcki, igrala, podjetja, obdaritev otrok, kako organizirati zabavo, za starše, popust, kulturni bazar, ponudba, gostovanje, Ljubljana, Maribor, Nova gorica, Celje, Novo mesto, razprodane predstave, organizacija dogodkov, dogodki, organiziranje, prireditev, priložnost, paket, brezplacno, novo leto, božic, december, november, cankarjev dom, narodni dom, gledališce, dvorana, triada, pedagoško usmerjene, vzgojno, ucenje.